۱۳۸۹ دی ۴, شنبه

Stoppa Irans arbetarfientliga! illgärningar och politik nu



Iranska regimen attackerar, arresterar, fängslar och dödar arbetaraktivister och strejkande arbetare. Att hävda organisations- och strejkrätt är det samma som att begå ett brott för den Irans islamiska regim. Tusentals afghanska arbetare och flyktingar attackeras och utvisas på ett barbariskt sätt.
Arbetare, kvinnor, studenter, lärare, nationer och andra folkgrupper lever under en barbarisk regim.

Islamiska regimen försöker, med hjälp av kriminella handlingar, försvåra och stoppa arbetarnas organisering.
Gardister och beväpnade styrkor dödade strejkande arbetarna i Khaton Abad för några år sedan.

Kamp för organisering och rätten att organisera, har alltid varit ett framskjutet krav för iranska arbetare.
Det är en självklar rättighet att arbetarna ska kunna bilda organisationer fria från arbetsgivaren, staten och de på regimen baserade organisationer.
Det ska vara en självklarhet att arbetare ska kunna organisera sig fritt och strejka för sina rättigheter. 
De senaste åren har arbetarklassen i Iran, lyckats med bättre organisering och omfattande protester, kämpat för sina rättigheter. Islamiska regimen bemöter arbetarna på ett våldsamt och kriminellt sätt. Arbetarna i Iran var emellertid inte ensamma, ett starkt internationellt stöd och solidaritet har bidragit från arbetarorganisationerna världen över. För att kunna gå vidare och lyckas vinna rätt till fri organisering, rätt att strejka, att få uteblivna löner att utbetalas omedelbart, löner att kunna leva på, anställning och anställningstrygghet, sociala försäkringar, skola och vård och arbete för unga som utgör majoritet i Iran bör vara självklar för alla.
Fortfarande sitter många arbetare i iranska fängelser, deras ”brott” är att de kämpat för sina rättigheter.
Folket i Iran har under det gångna året visat att de inte längre uthärdar den Islamiska regimen och deras omänskliga handlingar. De har starkt visat omvärlden att den islamiska regimen är en diktaturregim som berövar medborgarna alla rättigheter. Kampen i Iran pågår och alla sociala rörelser utvecklar aktivt sina krav och kampformer.  Arbetarrörelsen, kvinnorörelsen och studenter har närmat sig varandra och ansluter sig mer och mer varje dag till en stark enighet vilken kan ge det slutliga svaret till problemet, den islamiska regimen.
Rätten att bilda arbetarorganisation, kräva bättre löner och arbetsvillkor, är arbetarnas självklara rättigheter som dock regimen bemöter med våld, massarresteringar och tortyr.

Omedelbar och villkorslös frigivning av alla arresterade och fängslade arbetare i Iran!

Iransk – Svenska arbetar solidaritets kommitté

november- december 2010


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر