۱۳۹۰ اسفند ۲, سه‌شنبه

هشدار پزشکان و مقامات زندان درباره ی وضعیت وخیم رضا شهابی

اطلاعیه 22 کمیته دفاع از رضا شهابی
رضا شهابی عضو هیات مدیره و مسوول مالی سندیکای کارگران شرکت واحد و کارگر زندانی در بند 350 زندان اوین دوباره از نظر جسمی دچار وخامت اوضاع شده است و مقامات پزشکی زندان و مسوولان زندان اوین اعلام کرده اند مسوولیت وضعیت رضا و ریسک جانی شهابی را بر عهده نمیگیرند و این کارگر زندانی  باید فورا از زندان بیرون برده شود. رضا شهابی که به دلیل وخامت اوضاع جسمی اش آمادگی برای عمل جراحی نداشت به دستور تیم پزشکی لازم بود به مدت سه ماه استراحت مطلق در منزل کند تا آمادگی لازم برای عمل جراحی را کسب کند، اما به زندان اعزام شد. اکنون هم بندی های شهابی با نگرانی و در حد توان از وی مراقبت میکنند اما با اینحال نیمه ی بدن رضا سست و بیحس شده ، زیر چشمش کبود شده، درد کمر و دست هایش آنچنان شدت گرفته که از شدت درد نمیتواند بخوابد و داروهای لازم برای او در بهداری زندان موجود نیست. همچنین شرایط سر و صدا و بالا پایین رفتن برای اعزام وی به بهداری زندان برای شرایط وخیم او بسیار خطرناک است.

بیانیه ی 32- شاهرخ زمانی و محمد جراحی به بند مالی منتقل شدند

طبق خبر رسیده به دنبال اعتراضات و شکایت های مکرر شاهرخ زمانی و محمد جراحی  یک شنبه 23/11/1390 آنها از بند قرنطینه به بند مالی انتقال داده شدند.با توجه به این انتقال داده شده اند،وضعیت در بند مالی نیز بسیار ناهنجار است از جمله چهار نفر یک پتو برای گرم کردن خود دارند و سیستم گرمایشی زندان نیز در این مجموعه کم و فرسوده است همچنین خانواده ی این زندانیان و ساسان واهبی وش نیز تحت فشارهای ماموران قرار دارند. طبق درخواست،آنها نیاز به کمک مالی دارند و همچنان این زندانیان اعلام کردند دوستان و فعالینی که در راه ازادی زندانیان تلاش می کنند،اگر می خواهند برای ما کاری بکنند قبل از این که نتیجه ی بررسی های اعتراض ما در دادگاه شعبه ی 29 دیوان عالی کشور اعلام گردد باید کار های خود را انجام داده باشند. شماره ی پرونده ی این زندانیان در دادگاه شعبه 29 دیوان عالی کشور عبارت است از 900559 بنا به درخواست این زندانیان هرکدام از دوستان که می توانند،کمک کنند.
پیش بسوی اعتراضات گسترده و متحدانه با شعار : کارگر زندانی ، زندانی سیاسی آزاد باید گردد.
کمیته حمایت از شاهرخ زمانی-26/11/1390

۱۳۹۰ بهمن ۲۵, سه‌شنبه

رضا شهابی به‌جای منزل به زندان اوین منتقل شد!

اطلاعیه شماره 21 کمیته‌ی دفاع از رضا شهابی
رضا شهابی کارگر زندانی، عضو هیئت‌مدیره و مسئول مالی سندیکای کارگران شرکت واحد در حالی‌که معالجه‌اش ناتمام ماند، به زندان اوین منتقل شد.
انتقال رضا شهابی به زندان اوین در حالی انجام شد که پزشکان متخصص بر لزوم استراحت مطلق در منزل به مدت حداقل 3 ماه و به جهت آماده شدن رضا برای عمل جراحی تأکید داشتند.
شهابی که نیاز مبرم به عمل جراحی دارد، بار قبل که به اتاق عمل برده شد به دلیل عدم آمادگی وضعیت جسمانی برای یک ساعت مورد بررسی تیم پزشکی عمل جراحی قرار گرفت و در نهایت با تشخیص این که آمادگی عمل را ندارد به بخش بازگردانده شد.
مقامات قضایی-امنیتی به جای تسریع در روند معاینه‌ی رضا توسط پزشکی قانونی برای تأیید مرخصی پزشکی و اعزام او به منزل، مقامات بیمارستان را تحت فشار گذاشتند که هر چه زوتر شهابی را ترخیص کنند!
قابل ذکر است که نامه‌ی اعلام نظریه‌ی پزشکی قانونی برای استراحت مطلق بعد از ارسال به قاضی پرونده، هنوز به پزشکی قانونی ارسال نشده است.
شهابی در حالی به زندان برده شد که از نظر جسمانی در شرایط وخیم و بسیار خطرناکی به سر می‌برد و مطابق آخرین بررسی‌ها علاوه بر دیسک گردن، دیسک کمر نیز دارد.
کمیته‌ی دفاع از رضا شهابی
ساعت 4 عصر سه‌شنبه 25 بهمن‌ماه 1390
شماره سخن‌گوی کمیته‌ی دفاع، آقای محمود صالحی: 09188747104
k.d.shahabi@gmail.com
www.k-d-shahabi.blogspot.com

اولین ملاقات پس از 25 روز با شاهرخ

بیانیه 31
پس از تلاش و فعالیت بسیارزیاد خانواده شاهرخ بالاخره روز چهار شنبه 19 /11/1390  توانستند بعد از25  روز با شاهرخ زمانی که همچنان در بند قرنطینه در شرایط بسیار بد نگهداری می شود ملاقاتی داشته باشند . در این ملاقات علی رغم وجود فشار های روحی و جسمی علیه شاهرخ و محمد آنها دارای روحیه بسیار بالای بودند و همچنان به اعتراضات خود ادامه می دهند . همچنین شاهرخ نامه ای دیگری برای دادگاه شعبه 29 دیوان عالی کشور نوشته و ارسال کرده است شماره پرونده آنها در شعبه 29 دادگاه دیوان عالی کشور 900559 است که هنوز هیچ اظهار نظری اعلام نکرده، بنا براین  اگرتشکل ها و نهاد های کارگری ،  نهاد های بین المللی حقوق بشر و آزادیخواهان ، سازمانها و احزاب انقلابی بیشتر تلاش کنند و هرچه بیشتر فشار بیاورند می توانند شعبه 29 دادگاه دیوان عالی کشور را وادار به شکستن حکم صادر علیه شاهرخ زمانی و محمد جراحی نمایند .

کارگران متری مهر آباد دوباره به مرخصی اجباری فرستاده شدند

کارگران متروی مهرآباد از تاریخ 17 بهمن 90 در پی اعتصاب به مرخصی اجباری فرستاده شده بودند، کارفرما زمانی که کارگران در محل کار بازگشتند، دوباره آنها را به مرخصی اجباری به بهانه اینکه کارزودتراز تاریخ 29 بهمن شروع نخواهد شد. بخشی از دستمزدهای عقب افتاده به حساب کارگران واریز شده، اما صحبتهایی در مورد تعدیل نیرو و اخراج شنیده میشود. 

عدم پرداخت دستمزد کارگران نیروگاه برق نکا در مازندران

دستمزدهای بخشی از کارگران نیروگاه نکاء مازندران که در قالب شرکت صنیر اشتغال دارند، بیش از سه ماه است که پرداخت نشده است. این کارگران که به نیروگاه های دیگر و برای تعمیرات اساسی اعزام می شوند، به دلیل نیاز کارفرمایان به راه­اندازی مجدد واحدهای نیروگاهی مجبور می شوند با شدت و ساعات کار بیشتری در شبانه روز فعالیت کنند و برای هفته ها دور از خانواده هایشان در فصول گرم و سرد به کار با حقوق و دستمزدهای پایین مشغول هستند.
ما ضمن محکوم کردن تعویق پرداخت دستمزدهای کارگران نیروگاهی از دیگر کارگران نیروگاه نکاء می خواهیم که نسبت به این ستم آشکار کارفرمایان اعتراض کنند و به توجیهات و بهانه های کارفرمایان و دولت توجه نکنند و یک صدا خواستار پرداخت همه مطالباتشان شوند. ما کارگران نیروگاهی هوشیار باشیم ؛ زیرا موج بیکارسازی ها و تعویق دستمزدها گریبان همه را نیز می گیرد؛ بنابراین، مقاومت یکپارچه واعتراض پرقدرت ضامن امنیت شغلی خودمان خواهد بود.

اخراج کارگران کارخانه قند مکریان مهاباد

کارخانه قند مکریان مهاباد پس از آنکه در ماه گذشته از 90 کارگر شاغل در آنجا 65 نفر را اخراج نمود، طی چند روز گذشته تملمی کلرگران را اخراج و اعلام کرده تا زمانی نامعلوم کار تعطیل می گردد.  اين کارگران اخراجی 4-3 ماه حقوق معوقه دارند و طی پیگیری های مکرر از طرف کارگران، کارفرمای کارخانه مذبور هیچ زمان مشخصی را جهت پرداخت حقوق معوقه به کارگران اعلام ننموده و به کارگران گفته که ما بدهکاریم و پولی در بساط نداریم. بنا به شایعات در بین کارگران،  شايد 30 نفر از كارگران آن هم تنها با 15 روز كار در ماه و حقوق روزانه يازده هزار تومان بتوانند به سركار برگردند.
كميته هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل‌هاي كارگري
19 بهمن ماه 1390

علی نجاتی مشکلات جدید جسمی پیدا کرده اما هنوز به مرخصی فرستاده نشده!

بر اساس خبر ارسالي به كميته هماهنگي، علي نجاتي كارگر زنداني و عضو هيات مديره سنديكاي كارگران نيشكر هفت تپه، كه با يك اتهام تكراري كه پيشتر بابت آن 6 ماه حبس كشيده و اكنون محكوم به تحمل يك سال حبس مي‌باشد، علاوه بر اينكه از نظر مشكلات قلبي روز به روز بدتر ميشود اكنون نيز دچار عفونت در كليه‌ي چپ شده است.
اين وضعيت در حالي اتفاق مي‌افتد كه مطابق قانون و با تاييد دادستان شوش و پزشكي قانوني براي نجاتي مرخصي پزشكي صادر شده است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکومیت این اقدام خواهان اعطای استراحت پزشکی و اعلام  آزادی بی قید و شرط برای علی نجاتی می‌باشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

بعد از گذشتن سه روز از مرخصی، نجاتی هنوز در زندان است!

بر اساس خبر دريافتي، علي نجاتي كارگر زنداني و عضو هيات مديره ي سنديكاي كارگران نيشكر هفت تپه كه به دلايل واهي در زندان دزفول محبوس است با وجود در دست داشتن تمام مدارك مرخصي پزشكي ماهانه و به رغم گذشتن سه روز از زمان قانوني مرخصي كماكان در زندان نگه داشته شده است.
دادستان شوش، پزشكي قانوني و مقامات زندان كه تمامي افرادي هستند كه بايد مرخصي پزشكي را يك به يك تاييد كنند،همگي مرخصي ماهانه نجاتي براي مراجعه به پزشك متخصص را تاييد كرده اند اما معلوم نيست به چه علتي علي نجاتي با شرايط وخيم جسمي هنوز در زندان است.
نجاتي به علت وخامت وضع قلبش چند بار در بهداري زندان معاينه شده است اما بهداري زندان به وي اعلام كرده هيچ كاري براي او نميتوانند انجام دهند و مطابق دستور پزشك قانوني و دادستاني شوش وي بايد به مرخصي پزشكي برود تا تحت معالجه ي پزشك متخصص­اش قرار بگيرد.
نجاتي به هنگام خواب تنگي نفس دارد، هنگامي كه چند قدم بر ميدارد چشمانش سياهي ميرود و سر درد و سينه درد ميگيرد. انسداد رگ هاي قلب نجاتي و مشكلات در دريچه ي ميترال قلب باعث ميشود كه او نتواند حتا در شرايط عادي و استراحت مطلق و در منزل بدون درد و رنج روزگار بگذراند و ضرورت دارد براي جلوگيري از سكته ي مجدد قلبي و پيگيري معالجه اش هر چه سريعتر از زندان مرخص شود.
كميته هماهنگي ضمن محكوم كردن وضعيتي كه براي اين كارگر زنداني ايجاد شده است خواهان آزادي فوري و بي قيد و شرط وي و تمامي كارگران و فعالان كارگري دربند است.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری 13 بهمنن ماه 1390

مرا بدون هیچ گونه دلیل و مدرکی محاکمه و زندانی کردند

از : شاهرخ زمانی
به : نهاد های بین المللی کارگری 
موضوع : کمک کنید آزادی خود را بدست آورم.
مرا بدون هیچ گونه دلیل و مدرکی محاکمه و زندانی کردند
بدون هیچ جرمی آزادی مرا سلب کردند
من شاهرخ زمانی فرزند بهمن زمانی، کارگرنقاش ساختمان هستم. درتاریخ 17/3/ 1390جهت شروع یک کار نقاشی جدید به تبریز رفته بودم که در تبریز مأموران وزارت اطلاعات مرا دستگیر کرده و به زندان مرکزی تبریز منتقل نمودند و به مدت 36 روز در سلول انفرادی تحت سخت ترین شرایط و رفتار غیرانسانی زیر شکنجه و بازجویی های شدید با چشمان بسته و ضرب وشتم های مداوم نگهداری کردند . من برای اعتراض به اتهامات دروغین و زندانی بودنم 32 روز دست به اعتصاب غذا زدم .

عمل شهابی انجام نشد – وضعیت درمانی رضا پیچیده تر شده است

اطلاعیه شماره 20 کمیته دفاع از رضا شهابی
رضا شهابی ظهر روز سه شنبه 11 بهمن ماه 90 پس از انجام مراحل قبل از عمل به اتاق عمل برده شد اما ساعتی بعد دوباره به بخش بازگردانده شد.
علت انجام نشدن عمل، عدم آمادگی جسمی رضا شهابی و ریسک بالای عمل در شرایط کنونی بوده است تا جایی که تیم جراح اعلام کرده اند با توجه به آخرین وضعیت شهابی، نمیتوانند مسوولیت و عواقب این امر حساس و خطرناک را بر عهده بگیرند و نیاز به زمان دارند تا رضا به حالت عادی برگردد.

بازداشت فعال کارگری «علیرضا اخوان» در منزل‌اش!

شامگاه روز شنبه 8 بهمن‌ماه 1390 مأموران امنیتی به منزل علیرضا اخوان رفتند و این فعال کارگری را بازداشت کردند. گمان می‌رود بازداشت او در راستای حکم یک‌سال و نیمی است که به دلیل دفاع از حقوق کارگران برای او صادر شده است.
کمیته‌ی هماهنگی بازداشت این فعال کارگری را در راستای فشارهای سیستم سرمایه‌داری بر فعالان کارگری و کارگران مبارزی می‌داند که تنها جرم آن‌ها دفاع از حقوق کارگران است و این‌گونه اقدامات حافظان سرمایه را به شدت محکوم می‌کند.
علیرضا اخوان و دیگران کارگران و فعالان کارگری دربند باید فوراً و بدون هیچ قید و شرطی آزاد شوند.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری
9 بهمن‌ماه

ممانعت از اعزام بهنام ابراهیم زاده به مراکز درمانی خارج از زندان

به گزارش کمیته دفاع از فعال کارگری دربند "بهنام ابراهیم زاده"، علیرغم توصیه مقامات بهداری زندان اوین، کارگزاران رژیم از اعزام این فعال کارگری به خارج از زندان جهت مداوا خودداری می نمایند. با تشدید سردرد و گوش درد مزمن بهنام ابراهیم زاده و انتقالش به بهداری زندان اوین، به وی اعلام شده که بیماریش در زندان قابل معالجه نیست و باید به مراکز پزشکی در خارج از زندان مراجعه نماید. اما با این وجود و تقاضای خانواده اش برای رسیدگی پزشکی به وضعیت بهنام ابراهیم زاده، مقامات قضایی و زندان از اعزام او به مراکز پزشکی خارج از زندان مخالفت می نمایند.

یک کارگر اخراجی در محوطه کارخانه دست به خودکشی زد

یک کارگر که نامش در لیست کارگران اخراجی قرار داشت. مصطفی علیزاده کارگر قسمت رنگ گروه بهمن( مزدا) در محوطه کارخانه دست به خودکشی زد و جان باخت.
براساس آمارهای اعلام شده، در سال 2011 بیش از چهل و شش هزار کارگر از کار اخراج شده اند.

اعتراض به عدم پرداخت دستمزد در هواپیمایی ایران ایر

بیش از 8 هزار نفر از کارگران شرکت هواپیمایی "ایران ایر" دستمزدها و مبالغ اضافه کاری خود را دریافت نکرده اند که موجب اعتراض آنان شده است. جمع کثیری از کارگران مستقر در فرودگاههای مهرآباد و خمینی تهران با مراجعه به کارفرما دریافت فوری دستمزدهایشان را خواستار شدند. اما کارفرما و عوامل حکومتی در ایران ایر چیزی جز تهدید و جواب های سر بالا و وعده های دروغین از جمله عدم وجود نقدینگی و افزایش سرسام آور هزینه های این شرکت به کارگران تحویل نداده اند.

تجمع كارگران كارگران كارخانه شيشه ايمني طوس مقابل استانداري خراسان‌

كارگران كارگران كارخانه شيشه ايمني طوس در مشهد به علت عدم دريافت حقوقشان به مدت 18 ماه ، در مقابل استانداري خراسان تجمع كردند. به تجمع‌كنندگان كه تعدادشان حدود 40 نفر بود، خواستار پيگيري مسئولان مربوطه جهت پرداخت حقوق معوقه خود شدند. همچنين تعدادي از بازنشستگان اين كارخانه مدعي بودند كه حقوق بازنشستگي خود را دريافت نكرده‌اند.

شیفتهای شب کارخانه های لوله نورد ساوه و لوله نورد صفا تعطیل شدند

از روز شنبه 8 بهمن 90 بیش از 90درصد از تولید در شیفتهای شب کارخانه های لوله نورد ساوه و لوله نورد صفا متوقف شده اند. به علت تعطیلی شیفتهای شب، حدود 400 کارگر از هر کارخانه خانه نشین شده اند. گرچه این کارگران هنوز اخراج نشده اند، ولی بیم آن می رود که کار خود را از دست بدهند. شایعاتی از قبیل ورشکستگی به عنوان علت تعطیلی کارخانه ها در جریان است و از طرفی احتمال می رود کارفرما می خواهد به این بهانه از پرداختن مالیات سرباز زند. کارگران این دو کارخانه 4 ماه یعنی از برج 7 تا برج 10حقوق معوقه دارند. این در حالی است که هم اکنون کارفرمای این کارخانه ها در حال ساختن بیمارستانی با نام رستمی صفا در ساوه است که سهم مشارکت او 60درصد است، و بعلاوه قراردادهائی برای تهیه غذا با چندین نهاد دولتی از جمله اداره کار دارد.اما حقوق بیش از 2000 کارگر را 4 ماه است که نپرداخته. گفتنی است که همین کارفرما قبلا هم در اجرای کارهای عمرانی مانند ساختن ساختمان فرمانداری، ساختن مساجد و پروژهای مربوط به شهرداری ساوه فعالیت چشمگیر داشته است.

فرهنگیان بازنشسته 1800 میلیارد تومان از دولت طلبکار هستند

بازنشستگان فرهنگی موجود در سطح کشور یک هزار و 830 میلیارد تومان از دولت طلبکار هستند و این بدهی دولت به سال‌های 1376 و 1377 باز می‌گردد. درحال حاضر بیش از 80 هزار بازنشسته فرهنگی در سطح کشور وجود دارد. بازنشستگان با مشکل پرداخت معوقه خود مواجه هستند، وهم‌چنان منتظر پرداخت مطالبات خود از سوی دولت هستند. براساس اعلام بانک مرکزی افزایش نرخ تورم در سال‌جاری حدود 20 درصد بوده اما حقوق فرهنگیان بازنشسته 10 درصد افزایش یافته است و افزایش حقوق این افراد بر مبنای افزایش نرخ تورم نیست.

تجمع اعتراضی کارگران پالایشگاه آبادان

روز یکشنبه 9 بهمن ماه دهها تن از کارگران پیمانی پالایشگاه آبادان اقدام به برپایی تجمع اعتراضی نمودند. در پی خلف وعده هیئت دولت و وزارت نفت رژیم در راستای ارتقای شغلی کارگران پیمانی شاغل در پالایشگاه های سراسر کشور، دهها تن از کارگران پیمانی شاغل در بخش خدمات اداری پالایشگاه آبادان در مقابل دفتر مدیرعامل این پالایشگاه تجمع اعتراضی برپا نمودند. در این تجمع که از ساعت 10صبح شروع و تا چند ساعت ادامه یافت، کارگران در واکنش به عوامفریبی و وعده های کذبی که به آنان داده شده، اعتراض شدید خود را ابراز داشتند و خواهان رسیدگی و پیگیری های لازم در این خصوص و نیز اجرایی شدن طرح ارتقای شغلی خود شدند. مدیریت و مسئولین پالایشگاه آبادان نیز با اقدامات مذبوحانه خود سعی نمودند علاوه بر کنترل حرکت اعتراضی کارگران به تجمع آنان نیز پایان دهند. آنان با بی شرمی هرچه تمامتر از کارگران معترض خواستند که در نمایش انتخابات مجلس رژیم شرکت کنند تا زمینه های اجرایی شدن طرح ارتقای شغلی آنان نیز فراهم آید. این ترفند ضدکارگری مدیریت و مسئولین پالایشگاه آبادان، خشم و اعتراض شدیدتر کارگران پیمانی شاغل در بخش خدمات اداری این پالایشگاه را به دنبال داشت و آنان به عوامل و کارگزاران رژیم در پالایشگاه اعلام کردند به هیچ عنوان حاضر به شرکت در نمایش انتخابات نخواهند بود.

اعتراض شرکت کنندن در آزمون استخدامی وزارت نفت

شمار زیادی از شرکت کنندگان آزمون استخدامی وزارت نفت، اقدام به تجمع اعتراضی نمودند. دهها تن از جوانان شهر بوشهر که در آزمون اخیر وزارت نفت به منظور اشتغال در شرکت های نفت و گاز پارس در عسلویه شرکت کرده بودند در اعتراض به عدم پذیرش خود و کاهش سهمیه استخدامی این استان در مقابل دفتر موسوم به "نماینده ولی فقیه در استان بوشهر" تجمع نمودند و ضمن اشاره به فقر و محرومیت و بیکاری گسترده در این استان خواهان تامین کار و شغل مناسب برای خود شدند.

اعتصاب رانندگان قطارهای مسیر مشهد

جمعی از رانندگان قطارهای راه آهن شمال شرق در اعتراض به مشکلات معیشتی و حقوقی خود طی یک هفته اخیر دست به اعتصاب زده اند. اعتصاب این تعداد از رانندگان قطار باعث ایجاد اختلال در حرکت قطارها و تاخیرهای چند ساعته قطارهای مسافربری شده است. تعدادی از رانندگان پس از حرکت قطارها در بعضی از ایستگاههای بین راهی با خروج از قطار باعث توقف چند ساعته‌ قطار شده اند.

محرومیت دو ماهۀ کارگران کارخانۀ آتش سو از حقوق و مزایا

کارگران کارخانه‌ی "آتش سو" واقع در شهر تبریز، دو ماه است که از دریافت هرگونه حقوق و مزایا محروم مانده‌اند.
کارخانه‌ی آتش سو در حال حاضر
۳۰ کارگر و پرسنل دارد که کارفرما از پرداخت حقوق معوقه‌ی ایشان سرباز می‌زند. این در حالیست که از سال ۱۳۸۶ تاکنون بیش از ۴۷۰ تن از کارگران این شرکت به بهانه‌های واهی توسط کارفرما اخراج شده‌اند. شرکت آتش سو یکی از تولید کنندگان لوازم گازسوز در ایران است که در شهرک مرزداران تبریز واقع شده است.

بزرگترین تولید كننده نخ آسیا در آستانه تعطیلی

به علت پیشی گرفتن بدهی شرکت پارسیلون خرم آباد (بزرگ‌ترین تولید کننده نخ آسیا) از سرمایه‌اش، این کارخانه در آستانه ورشكستگی و تعطیلی کامل قرار گرفته است. کارخانه پارسیلون لرستان از آنجا كه به معظلی غیر قابل حل در حوزه صنعت لرستان تبدیل شده از آن به عنوان زخم کهنه صنعت این استان یاد می‌شود، به طوری كه با وجود فعالیت مجدد این كارخانه هنوز شاهد تجمع‌های کارگری پیرامون مشكلات این واحد تولیدی هستیم.

قديمي ترين کارخانه‌ی قند ايران تعطيل شد

کارخانه‌ی قند ورامین، به عنوان قدیمی ترین کارخانه‌‌ی قند ایران با بیش از ۵۰۰ کارگر تعطیل شده است.
کارخانه‌ی قند ورامین که در سال
۱۳۱۳ به دست مارکوف روسی ساخته شد، به علت نبود مواد اولیه به تعطیلی کشیده شده است. عمده مواد اولیه‌ی این کارخانه که ۵۰۰ کارگر دارد از برزیل، کوبا و آفریقای جنوبی وارد کشور می‌شد.

ادامۀ بحران تولید در سایپا، پارس خودرو و گروه بهمن

سازه گستر سایپا، واقع در کیلومتر ١٠ جادۀ مخصوص کرج سه راه پارس خودرو، شرکتی است که کار تأمین قطعات را برای گروه خودروسازی سایپا (شامل شرکت های سایپا، سایپادیزل و پارس خودرو) را برعهده دارد، یعنی همان کاری که شرکت های ساپکو و ایساکو برای گروه خودروسازی ایران خودرو انجام می دهند. در واقع، این شرکت رابط گروه خودروسازی سایپا با ده ها شرکت است که برای این گروه قطعه می سازند. گفته می شود که اخیراً گروه سایپا نتوانسته است بدهی خود را به شرکت سازه گستر سایپا بپردازد و، به همین دلیل، این شرکت نیز قادر به پرداخت بدهی خود به شرکت های قطعه ساز نبوده است. در نتیجه، این شرکت ها نیز به تعهدات خود برای تأمین قطعات مورد نیاز گروه سایپا عمل نکرده اند و این گروه خودروسازی اکنون با کمبود قطعات خودرو رو به روست. دلیل دیگری که برای کمبود قطعه در گروه سایپا ذکر می شود این است که با توجه به افزایش قیمت ارز تولید قطعات با نرخ های سابق برای شرکت های سازندۀ آن ها صرف نمی کند. به هرحال، علت آن هرچه باشد، اکنون گروه سایپا با کمبود قطعات خودرو مواجه است و تعطیل های اخیر، که کارگران این گروه را سخت نگران و هراسناک کرده است، به همین دلیل است. PK و سالن ٣۵) در روزهای ١١ و ١٢بهمن حداقل تولید را داشتند و در بیشتر اوقات کارگران در حال استراحت بودند. همچنین در این شرکت سالن های مونتاژ اتاق پراید و ال ٩٠ نیز تعطیل بودند. روز پنج شنبه ١٣ بهمن نیز شیفت های ٢ و٣ تعطیل بودند و شیفت ١ تولید پراید نیز بیش از ۵ ساعت فعال نبود، سالن ال ٩٠ به طور کامل تعطیل بود و سالن های بدنۀ پراید ١۴١ و بدنۀ ال ٩٠ نیز تعطیل بودند. در شرکت سایپا نیز چنین حالتی وجود دارد. در حال حاضر تا شروع هفتۀ سوم بهمن ماه شرکت های سایپا و پارس خودرو تعطیل هستند. این تعطیل ها به ویژه از این نظر جلب توجه می کنند که در سال های قبل در همین ماه های بهمن و اسفند برای بالابردن رکورد تولید حتی در روزهای جمعه نیز با دادن پاداش (غیر از اضافه کاری) از کارگران این شرکت ها کار می کشیدند.
خبر دیگر حاکی از خودکشی یک کارگر خودروسازی است. در اخبار قبلی به اطلاع رساندیم که گروه خودروسازی بهمن، که مزدا تولید می کند و وابسته به سپاه پاسداران است، کارگران خود را با پرداخت حداقل حقوق تا ١
۵ فروردین ١٣٩١ بیکار کرده است. این گروه در هفتۀ اخیر تعدادی از کارگران را به سر کار فراخواند و اسامی شماری دیگر را به عنوان اخراجی در تابلو اعلانات اعلام کرد. همزمان با اعلام این لیست، یکی از کارگران سالن رنگِ گروه بهمن به نام مصطفی علیزاده اهل فومن ساکن کرج دست به خودکشی زد و فوت کرد، که جسد او را روز پنج شنبه به فومن منتقل کردند. گفته می شود که مصطفی پس از دیدن نام خود در لیست اخراجی ها خودش را کشته است. همچنین، شنیده ها حاکی از آن است که پدر مصطفی نیز پس از شنیدن خبر فوت فرزندش سکته کرده است.

حرکت اعتراضی مردمی در جزیره قشم

کارگران ساحلی، صاحبان شناورها و اتوبوس های دریایی، ناخدایان و ملوانان این جزیره اقدام به برپایی تجمع اعتراضی نموده اند. بعد از حادثه غرق شدن شناوری که روز 1 بهمن از جزیره هرمز عازم بندر بود و باعث غرق شدن و مرگ 17تن از مسافران آن شد فرمانداری رژیم دستور توقف و جمع آوری قایقها و اتوبوسهای دریایی را صادر نمود. در این راستا مأموران و نهادهای اجرایی رژیم بیش از 250 فروند قایق و اتوبوس دریایی را در جزایر قشم و هرمز و نواحی اطراف متوقف و بوسیله خودروهای ویژه به پارکینگ منتقل نمودند. این اقدام رژیم باعث بیکاری حدود 800 نفر از کارگران، ناخدایان و ملوانان گردید. در همین حال کارگزاران رژیم به پیگیری ها و مشکلات افراد بیکار شده اعتنایی نکردند. در این راستا روزهای سه شنبه و چهارشنبه 11 و 12 بهمن ماه شمار زیادی از کارگران ساحلی، صاحبان شناورها و اتوبوس های دریایی، ناخدایان و ملوانان در مقابل ساختمان فرمانداری و استانداری رژیم در هرمزگان  تجمع کردند و ضمن اعتراض به بیکاری سازی های گسترده، خواستار رسیدگی به وضعیت نابسامان زندگی، بازگرداندن قایق ها و شناورهای مصادره شده و بازگشت به کارهای خود شدند.

پیام دولت به بازنشستگان : نان شما را آجر می کنیم

دوستان کارگر ؛ همانطور که همه می دانیم طی سی سال کار ماهیانه 30% حقوق خود را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کرده ایم و این میزان قابل مقایسه با مقادیری که کارکنان دیگر بیمه ها از قبیل کشوری و لشکری پرداخت می کنند نیست .
بر طبق ماده 96 قانون تأمین اجتماعی میزان افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران می بایست بر طبق میزان تورم سالیانه افزایش یابد و این را بخوبی می دانیم که میزان تورم واقعی که از طریق آمار غیر رسمی و مراکز مستقل بدست می آید بسیار بیشتر از آماری است که توسط بانک مرکزی و یا مرکز آمار ایران منتشر می شود . میزان افزایش تورم در سی سال اخیر بر طبق محاسبات بطور متوسط سالیانه 26% بوده است و در بیشتر سال ها از نظر تورم در خاورمیانه اول و در جهان بین چهارم و پنجم در نوسان هستیم . اگر برخی قیمت ها را مقایسه کنیم متوجه می شویم که این آمار ها حقیقت دارد قیمت گوشت در سال 1360 به ازای هر کیلو 10 تومان بود اما در سال 90 به کیلویی 18000 تومان رسید یعنی 1800 برابر شده است طبق برآورد آقای احمد توکلی نماینده مجلس تورم سال 90 حدود  40% می باشد  اما آمارهای رسمی چنین واقعیاتی را بیان نمی کنند