۱۳۹۱ فروردین ۲۶, شنبه

Länge leve 8:e mars den internationella kvinnodagen

Länge leve 8:e mars den internationella kvinnodagen
 Vi vittnar alla att starka och enade protester har tagit fart i många delar av världen och arbetande kvinnor och män kräver bröd, arbete och frihet och vilket skakar kungar, shejkar, mullor och presidenter och andra makthavare.
Kapitalistiska Krisen har orsakat fattigdom och hunger, arbetslöshet och rättslöshet och håller på att ned montera alla sociala och samhälliga rättigheter. Nyliberalismen har än en gång visat att deras alternativ är inte folkflertalet betjänta av och är ett utsugningssystem som kör samhället i botten.
Skola, äldre-, handikapps- och barnomsorg kommer i framtiden inte att fungera alls. Inte om nedskärningarna genomförs. Verksamheterna är redan idag slimmade till max, efter nedskärningarnas genomförande kommer arbetet halta rejält och välfärdsservicen kommer och påverkas i samma takt för våra yngsta, unga och äldsta. Inte ens sjukhusar, vårdcentraler, posten, järnvägar och brandförsvaret lämnas orört.
Kvinnorna i hela världen behandlas som andra hands klassmedborgare och belastas mer med klassförtryck och könsdiskriminering.
Iranska arbetarkvinnor precis som alla andra kvinnor i en kapitalistisk värld står i första rad som utsugnas och diskrimineras och är en offer för vinst och mer värde med lägre betalt.
Kvinnorna utnyttjas som billig arbetskraft och är tvungna att utföra hemarbetet helt obetalt.
Iranska kvinnor lever under en av de mest antikvinnor islamisk regim som precis vid makövertagandet har med hjälp av sina efterblivna religiösa och kapitalistiska reglar och lagar har attackerat kvinnornas rättigheter.
Regimen har försökt med all medel att tvinga kvinnorna att acceptera en lägre samhälls status, de har producerat och reproducerat mans chauvinism, våld mot kvinnor samt att kvinnorna inför lagen behandlas som andra klassens medborgare.
Men kvinnorna har aldrig kuvats och kämpat med olika medel och i olika tillfällen för sina rättigheter mot de kriminella kapitalistiska regimerna.
De har aktivt deltagit i samhälls motsättningar och kämpat intensiv mot alla orättvisor, förtryck och diskriminering hand i hand med arbetarna och andra sociala krafter som ungdomar och studenter.
Iranska kvinnor ser sig som en del av progressiva kvinnorörelsen i världen och kämpar för allas rätt till rättvisa.
Arbetarkvinnor i världen är hälften av arbetarklassen och kämpar mot all diskriminering, utsugning och förtryck världen över.
Arbetarkvinnorna utgör halva delen av arbetarklassen och får ta de största smällarna vid nedskärningar och försämringar såsom olika typer av otrygga anställningar. Kvinnorna har ofta dubbel arbetsbörda, först arbetslivet där de utnyttjas som billig arbetskraft sedan gratis i hemmet. Vi är entydiga för jämlikhet: lika lön för olika kön.
8 mars 2012
 Iransk – svenska arbetarsolidaritetskommittén

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر